2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Kam žmogui reikalingos dvi rankos? :-)


Sesytės jau kiek atkuto - dar pilnos įvairių baimių, ypač gąsdina netikėti garsai ir vaikų balsai, bet jau savo charakterį demonstruoja ir balsu. Paurzgia ir paloja ant svetimų - taip savotiškai sau draugus atsirenka, kas drąsus, pasišypso į jų lojimą, paglosto, ir susileidžia mergaitės...



Maistas. Iš pradžių valgė šunų konservus, dabar perėjo prie košyčių (ryžių, kuskusas, 5 grūdų, grikių), žinoma, maišytų su vištų skrandeliais, širdelėm ar kepenėlėm. Desertui - viščiukų kakliukai be konkurencijos. Dar užkandžiauja savo paklotukais, vieną globėjos maikutę apgraužė (čia jos taip moko namų šeimininkus tvarkos - daiktus į vietą dėti reikia :-)).

Kiti šunys. Dar nesupranta, ką su jais reikia daryti. Pasivaikščiojimų metu sutiktus šunelius apurzgia, aploja, "skaniau kvepiančius" puola vytis, bet pabendravusios nosimis nebežino, o kas toliau :-) Šunų nepuola, loja labiau besigindamos (dar ir už globėjos drąsuolės pasislepia belodamos :-)). Kiti šunys joms arba abejingi, arba urgzteli ir jos atstoja.



Pasivaikščiojimai. Vedžiojamos kol kas tris kartus per dieną, ne kaskart atlieka savo reikaliukus, bet namie tvarkingos, išlaukia išėjimo. Dana klusnesnė, bidzena šalia, karts nuo karto įtempia pavadį į žoles lįsdama smalsauti. Liza - aikštingoji princesė, būna, užsispiria ir tempk ją. Arba nešk. Arba išlauk, kol ožiukai praeis. Užsispiria arba iš principo (kodėl neinam ten, kur AŠ noriu?), arba iš baimės (pvz. vaikų klegesį išgirdusi). Kol kas be pavadžio nevedžiojamos, nes baisu, kad bet ko išsigąs, ir skuos, kur akys veda (o jos, ypač Liza) linkusios tai daryti.

Kiti žmonės. Draugai arba iškart (labai jaučia, ar geranoriškai žmogus jų atžvilgiu nusiteikęs), arba po kurio laiko. Į akis nelenda, jei žmogus nenori.

Šeimininkas. Mylės šeimininką savo begalinio platumo širdelėmis kaip tik šuneliai gali. Pažįstamus gerus žmones pamačiusios iš džiaugsmo šokinėja, laižo, inkščia, atsiremia savo letenėlėmis į kojas ir nepaleidžia. Gauruoti džiaugsmo kamuoliukai :-) Glaudžiasi, meilinasi, kai žmogus šalia, bet neįkyriai, pažiūri savo liūdnomis akytėmis, ir neįmanoma atsispirti pagundai paglostyti ir paniurkyti vieną ar kitą gražuolę.

Tarpusavyje. Panašu, kad tik dabar sesės atranda siutulio džiaugsmą, nedrąsiai pakandžioja viena kitos ausis, kojytes, lauke karts nuo karto bando pagainioti viena kitą. Joms reikia laiko išmokti žaisti iš naujo :-) Labai juokingai vedžiojamos trinasi viena kitai į šonus, lyg bandydamos viena kitą nustumti, lyg šilumą viena kitos pajusti (keliukas gi platus!).



Šitos dvi sesytės neša vieną svarbią žinią - žmogui reikalingos dvi rankos tam, kad vienu metu galėtų dvi nuostabias šunytes glostyti :-)

Pastebėkite sesystes ir suteikite joms pastovius namus.

1 komentaras: